“Alleen jij bepaalt wie je bent”

Graag willen we u inlichten over het project “Alleen jij bepaalt wie je bent”, dat wij in samenwerking met honk- en softbal vereniging H.S.C. Blue Lions Tilburg, zijn gestart. Dit project stelt zich ten doel om leerlingen een kans te bieden om onder professionele begeleiding een jaar lang te gaan honkballen. Op die manier maken de leerlingen, voor zover dit nog onbekend is, kennis met de sport en het verenigingsleven.  Sport wordt ingezet als middel, om extra aandacht te bieden aan de vaardigheden die leerlingen nodig hebben om een goede toekomst tegemoet te gaan. Kortom het verlengen van de veilige schoolomgeving naar een veilige en gestructureerde vrijetijdsbesteding staat centraal.

 

Een van de ambassadeurs van het project is Raily Legito, hij is professioneel honkballer en recordinternational van het Nederlands team en roept de kinderen op mee te doen.

 

Er werden afgelopen weken door honkbaltrainers clinics verzorgd tijdens de gymlessen om de leerlingen enthousiast te krijgen. Op dit moment kunnen de leerlingen zich aanmelden om deel te nemen aan het project.  Vanaf april 2019 starten de trainingen, twee keer per week, meteen na school, op het sportpark van H.S.C. Blue Lions Tilburg, vlak achter de school. Daarnaast zullen de jongeren een mini-competitie gaan spelen tegen andere honkbalteams uit Breda, Eindhoven en Oosterhout die meedoen aan dit project.

 

De leerlingen die zich inschrijven worden een jaar lang begeleid door twee vaste trainers die zijn aangesteld namens het project. Alle kosten voor lidmaatschap, kleding en materiaal worden vergoed door de initiatiefnemer (Stichting Laureus, www.laureus.nl).

 

We vinden dit als school een mooie kans om de leerlingen een extra kans te bieden om een goede basis te leggen voor de toekomst. Mocht u extra informatie over het project willen, verwijzen wij graag naar de website www.alleenjijbepaalt.nl of www.honkbal-tilburg.nl

Bekijk het filmpje over ‘alleen jij bepaalt wie je bent’

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>