Consumptief @ PCT

In de kooklessen ben je heel praktisch bezig.
In de 1ste 2 jaar heb je ongeveer 2 uur per week kookles. Je leert dan hoe je voor jezelf een eenvoudige maaltijd kunt maken. Ook leer je hoe je kunt afwassen en een keuken onderhouden.
We beginnen heel eenvoudig met een ei en pannenkoeken bakken. Aan het einde van leerjaar 2 kun je een eenvoudige maaltijd met verse groenten maken.


Dit is gemaakt door een leerling uit leerjaar 1 (appelbol en broodje eiersalade)

Vanaf leerjaar 3 ga je meer arbeidsgericht werken.
Je start dan met snij- bereidingstechnieken. Het gaat dan vooral om de technieken, je maakt niet meer altijd een hele maaltijd. Vaak kook je voor een ander.

Kies je in de stageklas voor het vak consumptief, dan ga je je vaardigheden uitbreiden. Je loopt dan ook stage in de horeca of een keuken (ziekenhuis). Op school ga je dan koken voor het schoolrestaurant en je leert dan ook bedieningsvaardigheden.
Aan het einde van je 1ste stagejaar kun je al een horeca gericht certificaat halen. In je 2de stagejaar ga je 3 dagen in een keuken stage lopen. Je krijgt nog steeds lessen consumptief. Ook in dit jaar kun je een horeca gericht certificaat behalen.


leerlingen uit leerjaar 3 aan het werk

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>