Elektro op het Praktijkcollege Tilburg

Onderbouw
Leerlingen kunnen vanaf de derde kiezen voor elektro. In de onderbouw hebben ze kennis gemaakt met enkele opdrachten die ook op stroom werken, voorbeelden zijn een klok en een “Drie op een rij” dat werkt door middel van tweekleurige leds.

BG3
Na de tweede klas komt meer de nadruk op werk te liggen. Leerlingen leren elektro systemen uit de werksituatie aan te leggen. In de derde klas m.b.v. dradenschema’s. De leerlingen kunnen vanuit de installatie tekening de kleur van de draden overnemen.

 

Bovenbouw
Vanaf de stagegroepen werken ze nog meer werk georiënteerd, de opdrachten zijn minder uitgewerkt. De leerlingen moeten zelf de draadkleur bepalen, de stroomkring kunnen maken om de juiste draden te gebruiken.

De leerlingen worden in de stagegroepen voorbereid op het examen. Hiervoor gaan ze elke opdracht afsluiten met een “video opdracht”. Alle behandelde theorie komt zo weer aan bod aan de hand van de opdrachten. Tevens werken ze zo aan hun “digitaal Portfolio”.

Paul Lenferink
Vakdocent BWI

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>