Ervaring MR-ouder met Praktijkcollege Tilburg – PCT zoekt een nieuwe MR-lid, iets voor u?

Ik schrijf dit stukje omdat de tijd gekomen is dat mijn dochter, na 5 jaar, bijna klaar is met het Praktijkcollege. Mede door de goede begeleiding en haar inzet is het mogelijk geworden dat ze een vervolgopleiding kan gaan doen. Maar of je nu een vervolgopleiding gaat doen of de arbeidsmarkt op gaat dat maakt helemaal niets uit.  Het belangrijkste is dat onze kinderen, die het vaak toch al wat moeilijker hebben zicht ontwikkelen en ontplooien tot zelfstandige mensen die klaar zijn voor het dagelijkse leven. Die de juiste bagage hebben meegekregen en klaar zijn voor de toekomst met voldoende achtergrond in hun rugzak. Daar draagt het Praktijkcollege Tilburg zeker in bij, door een prachtig bevlogen team dat alles op alles zet om dagelijks de leerlingen een stapje verder te brengen in hun ontwikkeling. Maar ook jij kan daar als ouder nog meer aan bijdragen dan alleen je eigen zoon of dochter te begeleiden.  Je kan namelijk deelnemen in de MR op een van de ouder posities.

Je kan dan meepraten over allerlei onderwerpen die moeten verbeteren maar ook over zaken die al heel goed gaan en  moeten blijven. De MR is een open team waarin je echt een bijdrage in kan leveren en jou mening ook echt telt. Als ouder wordt je hier echt serieus genomen en kan je invloed uitoefenen waar jou kind en andere nog beter die mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.

Als ouder ben ik blij dat ik de afgelopen jaren dit heb mogen doen. Het heeft mij veel energie opgeleverd en samen hebben we mooie dingen kunnen opleveren. Fijn dat mijn dochter haar volgende stap gaat maken maar het voelt toch een beetje jammer dat het voor mij ook betekend dat ik dan afscheid van de MR moet nemen.

Ik hoop dat jij als ouder het stokje van mij wil overnemen en de komende jaren de MR van het Praktijkcollege op (ouder)-sterkte wil houden. Geloof me je gaat er geen spijt van krijgen. Mocht je toch nog een beetje twijfelen zet dan de stap gewoon. Indien je nog wat meer informatie wil mag je me altijd contacteren. “Onze”  leerlingen verdienen het. Succes de komende jaren in de MR PCT.

Peter vd Louw