Hobby – Vrije tijd en bezoek Oliemeulen met BG1

Hobby en Vrije tijd in BG1

Gedurende 7 weken lang zijn de leerlingen van leerjaar 1 bezig geweest met een creatieve opdracht tijdens Hobby en Vrije tijd. De leerlingen kregen een voorbeeld te zien van het eindwerkstuk en gingen meteen aan het werk. Leerlingen gingen werken met een lijmpistool. Dit was voor een aantal erg spannend. “Hoe houd ik het vast ?” – “Meneer hij wordt warm”- “Meneer zonder dat ik druk komt er lijm uit”- “Meneer er komt te veel lijm uit”.  Het was veel oefenen, hulp vragen, elkaar helpen en vooral veel geduld en doorzettingsvermogen.

Sommige leerlingen vonden hun werkstuk lelijk, ze gooiden het werkstuk weg en begonnen opnieuw.

Na het maken van dit werkstuk waren ze vrij om een eigen werkstuk te maken. Op de foto’s kunt u zien hoe elke leerling zijn/haar unieke werkstuk heeft gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek Oliemeulen met BG1

Aan het eind van periode 3 hebben de leerlingen van leerjaar 1 de Dierenpark De Oliemeulen bezocht. Leerlingen kregen eerst een korte uitleg over de spinnen en de slangen. Daarna mochten ze een half uurtje vrij lopen door het park.
Hierna was het tijd voor de vogelshow. Leerlingen werden betrokken bij de activiteiten en waren enthousiast. Aan het eind van de vogelshow wilden ze niet naar huis.

 

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>