Nieuwe directeur: Nanneke Tuerlings

We starten het nieuwe schooljaar met een nieuwe directeur. Nanneke Tuerlings uit Tilburg start op 1 augustus bij het Praktijkcollege Tilburg en vertrekt op die datum als directeur van de School voor Inburgering en Educatie (onderdeel van ROC Tilburg).

Nanneke volgde een studie tot docent Nederlands en heeft gewerkt in het bedrijfsleven als HRM-professional. Ze heeft in verschillende organisaties veel kennis opgedaan en keerde na tien jaar terug in het onderwijs. Ze begon als hoofd HRM op de School voor Educatie en Inburgering (onderdeel van ROC Tilburg) en maakte daarna de stap naar directeur. Ze was verantwoordelijk voor anderstalige en laaggeletterde volwassen cursisten. Een doelgroep waarbij participeren niet altijd vanzelfsprekend is. De ervaring die ze heeft opgedaan neemt ze mee als directeur op het Praktijkcollege Tilburg (onderdeel van Biezonderwijs).

Nanneke: “Praktijkcollege Tilburg vervult een belangrijke maatschappelijke opdracht. De samenleving heeft behoefte aan onze makers en doeners. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om me in te zetten voor deze jongeren, zodat zij uiteindelijk een passende baan vinden of een vervolgopleiding kunnen gaan doen.”

Op het Praktijkcollege start na de zomervakantie ook een aantal nieuwe adjunct-directeuren waarmee zij gaat samenwerken. Tot de zomer blijft waarnemend directeur Alexander van den Broek aan het roer en hij zal Nanneke voorbereiden op het nieuwe schooljaar.