vragen omtrent nieuws over coronavirus (voor ouders/verzorgers)

Beste ouder, verzorger,

Ik kan me voorstellen dat u zich zorgen maakt over het coronavirus en dat u vragen heeft over wat er de komende dagen gaat gebeuren op school. Daarom breng ik u graag van een aantal zaken op de hoogte.

Moeten scholen van Biezonderwijs hun deuren sluiten?
Kinderen en jongeren kunnen gewoon naar school. Maandag 2 maart starten de scholen gewoon weer op. Mensen in Nederland die verkouden of grieperig zijn, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze het nieuwe coronavirus hebben. In alle gevallen is de kans veel groter dat er sprake is van een gewone griep of verkoudheid. Als u zich zorgen maakt, kijk dan op de pagina Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19) van het RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Als u zich vervolgens nog steeds zorgen maakt over de gezondheid van uw zoon of dochter, neem dan contact op met de huisarts.

Kan ik mijn zoon of dochter preventief thuishouden van school?
Dat is op dit moment volstrekt niet aan de orde. Maandag verwachten we uw zoon of dochter op school. Als organisatie onderhouden we nauwe contacten met de GGD Hart van Brabant: Zij onderhouden op hun beurt weer nauwe contacten met het RIVM. Indien zij zouden adviseren om een school – of een deel daarvan – te sluiten, volgen we dat meteen op.

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik als ouder nemen?
De belangrijkste maatregelen die iedereen kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Ik hoop u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

G.C.P.A. (Gijs) de Bont
Voorzitter college van bestuur